Personal Stuff

Family work

Birds' Personal Stuff: All Listings 

Resultaten 1 - 20 van 28 This Category
All Listings

Opnames die me terugbrengen naar vele anecdotes uit een ver verleden. Bijvoorbeeld, mijn kamer in een oud hotel (Trianon) tegenover het Kurhaus, waar ik uit mijn bed gelicht werd om te gaan repeteren met het Residentie Orkest (RO). Een uitzicht op zee waar nu miljoenen voor betaald moet worden. Het Kurhaus, waar ik mijn eerste noten op de belltree speelde in de 4e symfonie van Mahler en mijn eerste optredens met een professioneel orkest. 

40 jaar na dato

Een terugblik naar de Haagse periode met o.a. Vera Beths, Reinbert de Leeuw die toen niet kon dirigeren en vele andere Hagenezen (en wat Amsterdammers). Ik speel zelf niet mee, maar het is wel een mooi document van een tijd die ik mijn goed herinner.

Antheil

Een filmpje van ons vroegere huis voor Funda. Met natuurlijk een heel relaxed eigen deuntje eronder.

Arendsdaalder 8

Birds' Soul Searching (Effe) is een van mijn autobiografische werken waarin ik wat meer vertel over de tijd voordat ik met Hilke trouwde.

Op 1 oktober 2025 ben ik langer met Hilke samen dan dat ik zonder haar was. Zo'n 35 jaar vieren we DV dan. 

Het slot: Demolition of Mandere is een autobiografisch werk en maakt inmiddels ook deel uit van een groter werk getiteld EFFE. Maar het is met deze versie begonnen waarin ik in een enkele dag deze muziek opschreef, maar in de jaren daarna veel heb zitten sleutelen aan de samples om de juiste intensiteit te krijgen. Voor nu ben ik er tevreden mee. Het werk symboliseert mijn zoektocht naar waarheid en geluk. Het begint met een melodie in de trompet die in een vijandige omgeving zich moet handhaven. Er komt natuurlijk strijd, maar uiteindelijk vind de melodie de harmonie die bij 'm past. Eind goed al goed. In de film krijg je ook uitleg over wat ik geschreven heb in de muziek.

"EFFE"...

Birds' Soul Searching

Cinderella is een lief filmpje over Popey City op Malta. Met een bijzondere hoofdrol. 

Cinderella

In tijden van Corona is dansen met elkaar 'not done'. Althans als je niet tot hetzelfde huishouden behoort.
Gisteren keken we naar hoogtepunten uit musicals van MGM. En daar werd wat afgedanst! Met de meest onvergetelijke dansers als Astaire, Rogers en Kelly. 
Dit liedje heb ik al een tijdje geleden gemaakt, met beelden uit de prachtigste dansscènes die er zijn. In dit geval heb ik de beelden in het ritme van mijn muziek gemonteerd. Net als een choreograaf.
Maar nu heb ik alles (beeld en muziek) nog wat mooier en vooral zoeter gemaakt. Dans met mij. Misschien kan het voor velen niet in het echt maar dan kan het nog altijd in gedachten.

Dance with me

Waarschuwing. Sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

Een jonge sperwer die op jacht gaat in onze patio. Gefilmd met mijn iPhone, daarna meteen gemonteerd en er een muziekje bijgeschreven.

De Sperwer en de Mus

Depressions

...

Depressions

Even tussen het uitpakken van de verhuisdozen. Een muziekje dat ik heb gemaakt n.a.v. het overlijden van Louis van Dijk en dat maar blijft hangen in mijn hoofd.
Dona Eis Requiem.
Een compositie op basis van een werk dat ik Louis hoorde spelen: Prelude van Cesar Franck.
Het filmpje zijn de beelden die er wat mij betreft bij horen. Beelden uit een lange carrière van deze gigant.
Vanmorgen heb ik nog wat stemmen van de zangers en zangeressen aangepast, vanmiddag beelden gesprokkeld en alles bij elkaar gevoegd. Ik hoop dat de filmers op YouTube het mij niet kwalijk nemen. Geen commercieel belang maar een ode die ik alleen op deze manier kwijt kan

Dona Eis Requiem, tribute to Louis van Dijk

Om de rol van de componist te laten horen zie je hier een scène uit Afblijven. Met én zonder muziek.

Fragment uit de film Afblijven, zonder en met muziek

Fred Vogels in 30 seconds

Fred Vogels in 30 seconds

Deze film geeft een samenvattin ...

Fred Vogels, my music - my war

Afscheid van Dronten is een compilatie van ruim 15 jaar wonen en werken in Dronten. Wonen en werken, dat was het. Want Dronten is geen gemeenschap met een culturele middenlaag. Wat uitzonderingen daargelaten is het geen dorp met “verbeelding”. Ik ben trots op mijn werk daar. Toen ik daar kwam was er vrijwel niks. Bij mijn vertrek liet ik een centrum voor de kunsten achter en een concept voor de Meerpaal waar met tot in lengte van tijden voordeel van zal genieten. Alle mistroostige mensen die mijn werk jatte laat ik graag achter. 

Overigens dit filmpje begint met mijn afscheid in 2000 als directeur. En niet ons vertrek in 2020. 

Goodbye Dronten

Ruim 30 jaar geleden schreef ik dit liedje met de naam van mijn geliefde “Hilke”. Vlak nadat ik haar had leren kennen. 

Bij deze muziek heb ik nu mijn lievelingsfoto’s geplaatst die ik in de afgelopen jaren van haar heb gemaakt. Aangevuld met vroegere foto’s van familieleden, de jonge Hilke.

In deze barre tijden is dit voor mij een Lichtpuntje.
https://vimeo.com/755611401

Hilke

Hilke's Inspiration, een film die we in het Kunstmuseum - stiekem- opnamen. Corona avant la lettre.

Hilke's Inspiration

Zoals zo vele tweede generatie na-oorlogse kinderen (ik ben geen slachtoffer, wat sommigen graag mogen gebruiken om zichzelf meer status te geven) waren de verhalen van de ouders die de oorlog hadden overleefd, spaarzaam. Over wat ze mee hadden gemaakt. Zo ook van mijn vader. 

Een telefoontje met mijn nog levende tante, zus van vader, leerde mij dat hij, mijn vader, zich vrijwillig had aangemeld voor de Duitsers. Niet om te collaboreren, maar om sancties voor de rest van de familie te voorkomen. Het eerste bewijs voor mij dat er iets aan de hand was, als jong kind, was zijn geamputeerde pink (bovenste kootje). Geamputeerd vanwege fijt (Paronychia). Hij mocht terug naar Nederland om zich te laten behandelen, maar als hij niet terugkeerde, zouden zijn collega's worden geëxecuteerd. Dat heeft hij natuurlijk gedaan. Hij was in Kassel tewerkgesteld voor de zgn. Arbeitseinsatz. Hij keerde aan het eind van de oorlog terug naar Nederland. Zijn moeder of vader zei: "O, ...

Hoe zat dat nou, met mijn vader?

Een lief liedje voor de mooiste vrouw van de wereld

I can see the light in your eyes

Een compositie van ruim 30 jaar geleden, met de huidige technieken herschapen. Een prachtige herinnering hoe mijn grote Liefde haar komst aankondigde. Vastgelegd in een gedicht en muziek.

Ik kwam naar je toe

Nu we voor het eerst Kerstmis alleen (dwz. alleen Hilke en ik) komt dit liedje naar boven drijven. Door Corona kunnen we elkaar niet opzoeken. Ja kan wel. Maar dan zadel je mogelijk de zorg, die het al moeilijk heeft, op met dor hout. En dat willen we niet.
Liedje van weemoed en verlangen waar ook twee kinderen van mij op staan die ik al vele jaren niet heb gezien. In vaktermen heet dat "dwaze vaders". Ik heb mij daar ook mee verzoend. Blijft over een melodietje van weemoed en verlangen. Niet van wanhoop.

Liedje van weemoed en verlangen

Newsletter