Remakes

Remakes & Arrangements

Birds' Remakes & Arrangements

Adagietto Symphony no. 5 Gustav Mahler nagespeeld.

Adagietto Symphony no. 5 Gustav Mahler

Richard Strauss - Don Juan. 

Het was zo’n 45 jaar geleden. Opgegroeid in een gezin waar klassieke muziek ‘not done’ was. Mijn eerste aanraking met de klassieken vond pas plaats op het conservatorium. Hoe ik überhaupt op het conservatorium ben gekomen blijft voor mij een wonder. Ik kon eigenlijk geen instrument op enig niveau spelen. Ik werd op het Koninklijk Conservatorium aangenomen door toenmalig directeur Jan van Vlijmen vanwege mijn gehoor. Slagwerk spelen kon ik eigenlijk niet. Ik ging slagwerk studeren, een vak waarvoor ik 6 weken voor het toelatingsexamen mijn eerste stokken kocht. 

Goed en wel op het conservatorium kwam ik in aanraking met Louis Stotijn, de dirigent van het conservatorium orkest. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik klassieke muziek in een concertzaal en stond ik graag te luisteren bij de orkest repetities. Al gauw was ik aan de beurt om mee te spelen met het orkest. Daar zorgde ik wel voor. Mijn debuut waren de belletjes in de 4e ...

Don Juan van Richard Strauss door Fred Vogels

Jules Massenet zijn Meditation - Massenet uit Thais.

Meditation - Massenet

music - john miles

versie 2

Music - John Miles

Rosie is een arrangement van een liedje over een meervoudig gehandicapt met de naam Rosie. Jaren geleden was ik gevraagd door Find a Voice  (een organisatie die gehandicapten helpt in de VK) om daar een arrangement van te maken. Vandaag heb ik dat arrangement 'wat rustiger' gemaakt. Het is toen prachtig ingezongen door Mariske Hekkenberg en het is nog steeds prachtig in het nieuwe arrangement. De strijkers zijn vervangen door nog meer leuke dames.

Ik heb het in een filmpje met de tekst van het liedje gezet.

Rosie

Ik ben weer een aantal dagen in de geniale noten van mijnheer Richard Strauss gedoken. Een geheel nieuwe versie van mijn zoektocht naar het summum in de muziekliteratuur: Tod und Verklärung. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Niets om je voor te schamen. Ik deed er jaren over om alles te doorgronden. Wat heet alles. De muziek kan wellicht moeilijk zijn (om maar niet te spreken over mijn proces om alles, maar dan ook alles opnieuw te maken op mijn computer), maar het verhaal achter deze muziek zal uiteindelijk iedereen aan spreken. Immers, het is de weg die we allemaal een keer zullen gaan. Sterven en wat er dan gebeurd in het Hiernamaals.

Tod und Verklärung van Richard Strauss is voltooid op 18 November 1889. Geschreven in een periode waarin Strauss meerdere symfonische gedichten schreef maar waarvan Tod und Verklärung eruit springt vanwege het onderwerp: Life and Afterlife. 

Het is een muzikale vertaling van de doodsstrijd die uiteindelijk iedereen ...

Tod und Verklärung - Richard Strauss met uitleg van Fred Vogels

Newsletter