Leuk dat je er bent. Blijf op de hoogte!

Remakes

Remakes & Arrangements

Birds' Remakes & Arrangements

Adagietto Symphony no. 5 Gustav Mahler nagespeeld.

Adagietto Symphony no. 5 Gustav Mahler

Richard Strauss - Don Juan. De introductie legt alles uit

Don Juan van Richard Strauss door Fred Vogels

Jules Massenet zijn Meditation - Massenet uit Thais.

Meditation - Massenet

music - john miles

versie 2

Music - John Miles

Rosie is een arrangement van een liedje over een meervoudig gehandicapt met de naam Rosie. Jaren geleden was ik gevraagd door Find a Voice  (een organisatie die gehandicapten helpt in de VK) om daar een arrangement van te maken. Vandaag heb ik dat arrangement 'wat rustiger' gemaakt. Het is toen prachtig ingezongen door Mariske Hekkenberg en het is nog steeds prachtig in het nieuwe arrangement. De strijkers zijn vervangen door nog meer leuke dames.

Ik heb het in een filmpje met de tekst van het liedje gezet.

Rosie

Ik ben weer een aantal dagen in de geniale noten van mijnheer Richard Strauss gedoken. Een geheel nieuwe versie van mijn zoektocht naar het summum in de muziekliteratuur: Tod und Verklärung. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Niets om je voor te schamen. Ik deed er jaren over om alles te doorgronden. Wat heet alles. De muziek kan wellicht moeilijk zijn (om maar niet te spreken over mijn proces om alles, maar dan ook alles opnieuw te maken op mijn computer), maar het verhaal achter deze muziek zal uiteindelijk iedereen aan spreken. Immers, het is de weg die we allemaal een keer zullen gaan. Sterven en wat er dan gebeurd in het Hiernamaals.

Tod und Verklärung van Richard Strauss is voltooid op 18 November 1889. Geschreven in een periode waarin Strauss meerdere symfonische gedichten schreef maar waarvan Tod und Verklärung eruit springt vanwege het onderwerp: Life and Afterlife. 

Het is een muzikale vertaling van de doodsstrijd die uiteindelijk iedereen ...

Tod und Verklärung - Richard Strauss met uitleg van Fred Vogels

Newsletter