Soundcloud

HQ experience

Birds' on Soundcloud: All Listings 

Resultaten 1 - 15 van 15 This Category
All Listings

De muziek is voor de het toneelstuk de Bacchanten, de slotscène voor een Griekse tragedie.

Het is een vroeg werk, mijn tweede bijdrage als componist (26) voor een toneelstuk in 1980, ruim 40 jaar geleden voor de Haagse Comedie, nu Nationaal Toneel. Deze muziek componeerde ik bij de scène in een marimba versie. Wat er gebeurde: Agave verschijnt op het toneel met zijn trofee, even later komt Cadmus het toneel binnen, die de overblijfselen van Pentheus naar het paleis bracht. Agave toont zijn vader zijn prooi, waarvan Cadmus geschokt is. Hij legt zijn dochter uit wie het werkelijk is. Met Agave valt de sluier van waanzin weg, ze herinnert zich niks meer. Zich realiserend dat ze haar zoon heeft vermoord, snikt ze en probeert ze de resten te omhelzen.

Helaas moest ik de muziek een stuk minder "zielig maken" omdat het te mooi en intens was en zou afleiden van het schitterend gespeelde slot door 

Bacchanten

Listen on Soundcloud

the shores of normandy sung by Jim Radford. I met him many times in Normandy. An honest rebel who did his own march, after Remembrance Day. We had a few beers and good laughs in London.

In the cold grey light of the sixth of June
In the year of 44
The Empire Larch sailed out from poole
To join with thousands more
The largest fleet the world had seen
We sailed in close array
And we set our course for Normandy
At the dawning of the day
There was not one man in all our crew
But knew what lay in store
For we had waited for that day
Through five long years of war
We knew that man ...

Back to Normandy - the shores of Normandy


Een muziekcomp ...

Heartbeat

Instruments: the voice, overtones, temple-gongs, singing bowls, marimba, darabuka, kalimba, polychord. Natural was brought about by strong emotional experiences. Numerous concerts gave the music its own life; it was ‘transformed’. The music gives you possibilities for associations, for deepening your own emotions. In the music common basic feelings play an important part: sorrow, death, joy, need

Hele fijne herinneringen aan de talloze concerten die Danny en ik samen gespeeld hebben.

Natural - Danny Becher & Fred Vogels

Het concert (Paul Creston concertina for marimba and orchestra) wat ik met de Kapel speelde was toen - in de eind tachtiger jaren - wel bijzonder. Voor die tijd was dit werk redelijk onspeelbaar aangezien er geen opleiding bestond om marimba op dit niveau te spelen. Maar ja, ik speelde wel vaker muziekwerken die onspeelbaar werden genoemd. Voor mij een uitdaging en keihard studeren om het toch voor elkaar te krijgen. Ik gebruikte viool en celloboeken om te oefenen. 

Dit is een opname van mij op marimba met Het Orkest de Koninklijke Luchtmacht, opgenomen voor de radio in de Vereniging te Nijmegen.  

 

 

Polderhouse

Newsletter