Spotify

HQ experience

Birds' Horizon

Het 20ste album Birds' Horizon zou ik willen scharen onder de categorie symfonische gedichten. Een symfonisch gedicht is een ééndelig orkeststuk waarin een onderwerp, bijvoorbeeld een gedicht, een verhaal, een visueel beeld als basis dient. De aard van het symfonische gedicht is dan ook verhalend en/of illustratief. 

Het mooiste voorbeeld van zo’n gedicht vind ik ‘Tod und Verklärung’ van Richard Strauss. Ik heb de muziek helemaal nagemaakt en het verhaal geduid met een gesproken toelichting en pop-ups wat er op dat moment in de muziek gebeurt. Link naar 

->Playlist - Birds' Horizon

Behind the Horizon.

Meestal leg ik mijn muziek niet uit. Het proces van componeren is niet wat de meeste mensen denken. Vind ik althans: Je doet een veel te dure cursus. Je koopt het boekje ‘hoe wordt ik componist’. Je begint vooraan met hoofdstuk 1: ‘wat is componeren?’. In de hoofdstukken daarna leer je wat van tonaliteit, instrumentatie, akkoordenleer, hoe schrijf je dat allemaal op, enz.
Als je ‘geluk’ hebt mag je studeren bij een erkende componist die je gaat vertellen wat je allemaal fout doet. Als je ‘geluk’ hebt kun je na een jaar hetzelfde componeren als je leraar.
Nou, zo ging het met mij allemaal niet. Ik heb geen compositieles gehad of instrum ...

Behind the Horizon (HQ)

Landscape (HQ)

Newsletter