The River is ontstaan vlak nadat ik mijn echtgenote had ontmoet, begin 1990. We maakten samen een wandeling door het Reichswald, vlak over de grens bij Ottersum. Zo verliefd als ik was, stonden al mijn zintuigen wagenwijd open. De natuur maakte enorme indruk op me, vooral door de geluiden van het bos.  Kleine stroompjes water die zich langzamerhand samenvoegde tot beekjes. Die beekjes die op hun beurt hun weg zochten naar de verop gelegen rivier de Maas. De Maas die weer verder stroomde naar zee, als een imposante watermassa. In dit werk volg ik het waterstroompje die steeds verder aanzwelt tot een machtige rivier.

In dit werk ontwikkelde ik ook de nieuwe techniek voor marimba verder; het spelen met 4 stokken. Nieuw was zeker ook om een melodie in de ene hand te spelen en een begeleiding in de andere hand. Op piano is dat natuurlijk heel gewoon, maar daar heb je 10 vingers en een eeuwenlange ontwikkeling van techniek en pianoliteratuur. Marima als soloinstrument stond in die jaren nog in de kinderschoenen.

Danny Becher begeleidt op passende wijze met zijn gongs en tamtams de ontwikkeling van een paar waterdruppels naar het levensbrengende water van de rivier.

Tags: AudioBirds' Marimba