My Music - My War

De bovenstaande korte film van Fred Vogels My Music, My War, biedt een boeiend en onconventioneel kijkje in het leven en de muzikale reis van een getalenteerde muzikant en componist. Door een combinatie van persoonlijke anekdotes en een rijk tapijt van zijn muziek neemt Vogels ons mee op een unieke en introspectieve rit door zijn muziekgeschiedenis. Vanaf zijn begindagen bij het Haags Philharmonisch Orkest tot zijn bijdragen aan de wereld van tv en film zijn we getuige van de evolutie van zijn creatieve talenten.
Wat deze film onderscheidt is de diepgaande focus op Vogels' diepe passie voor het begrijpen van de Tweede Wereldoorlog, die een centrale draad wordt die zijn muziek, geschiedenis en de verschrikkingen van de oorlog met elkaar verweven. Zijn oprechte waardering voor veteranen en hun verhalen voegt een hartverwarmende dimensie toe aan het verhaal, waarbij de nadruk wordt gelegd op de menselijke connectie in het licht van verlies en opoffering.

De film verweeft Vogels' persoonlijke bezoeken aan Normandië op vakkundige wijze met zijn andere muzikale prestaties, waardoor een meeslepende nevenschikking ontstaat tussen de rustige landschappen van Normandië en de krachtige emoties die door zijn composities worden overgebracht. Het gebruik van archiefbeelden en stills voegt diepte en context toe aan zijn muzikale odyssee, waardoor dit een inzichtelijke en biografische reis wordt.

Fred Vogels ontpopt zich als een ervaren muzikant en componist wiens kunstenaarschap nauw verbonden is met zijn diepgaande verkenning van de geschiedenis en de mensheid. Zijn korte film biedt kijkers een unieke mix van muziek, emotie en biografie, waardoor het een tot nadenken stemmende en experimentele filmische ervaring wordt.

-
Deze film geeft een samenvatting van ruim 20 jaar werk. De weg die ik heb afgelegd om te komen tot wat ik nu ben. Ik ben heel tevreden over wat ik heb kunnen bereiken: concerten geven, componeren voor van alles en nog wat (komt allemaal voorbij in de film), geschiedenis schrijven over WWII en mensen daarmee verbinden en instituten oprichten.
Je ziet de weerslag van de contacten met de veteranen van D-day in WWII die mij zoveel geleerd hebben. Lessen wat de meeste mensen in onze gepolariseerde samenleving niet hebben meegemaakt of gemakshalve zijn vergeten.
Ik hoop dat jullie mijn ervaringen horen door de noten heen. En de beelden begrijpen. Het gaat wel ergens over.....
Tags: FilmmuziekKlassieke muziekLichte muziekVideoWat mijzelf betreftWW2-Must see